Piata imobiliara vs corona virus

Așteptările bancherilor pentru primul trimestru din 2020 sunt de menținere constantă a standardelor de creditare pentru împrumuturile destinate achiziției de locuințe. Este una din concluziile unui sondaj efectuat de specialiștii BNR în cele mai importante 10 bănci din sistem.

La RFI, expertul în piața imobiliară Radu Zilișteanu explică faptul că BNR transmite practic că băncile se așteaptă în 2020 la o evoluție în sector caracterizată prin constanță.

Zilișteanu mai spune că, în opinia sa, cel mai probabil, prețurile locuințelor vor rămâne la nivelul actual sau chiar vor mai scădea.

Expertul explică și cum ar putea fi afectată piața imobiliară de răspândirea coronavirusului la nivel global și, implicit, în România:

”Dacă mediul economic va deveni mai puțin prietenos, și piața imobiliară va avea de suferit. Ca în orice criză, va exista o frânare a intențiilor de achiziție a bunurilor imobiliare. Asta ar putea să conducă la scăderi de prețuri, însă evoluțiile sunt departe de a se fi terminat, așa că nu ne putem hazarda în a face aprecieri”.