Imobiliare dupa pandemie

Piața rezidențială se află într-un proces de profesionalizare, standardele pe care cumpărătorii de impun fiind din ce în ce mai înalte. Cumpărătorul este mai educat, mai atent cu banii pe care îi investește, iar în aceste condiții dezvoltatorii sunt obligați să fie mai atenți la produsele pe care le vând astfel încât acesta să fie cât mai atrăgător pentru compărător.

În concluzie, chiar dacă prețurile materialelor de construcție au crescut, piața cumpărătorilor nu poate susține o majorare a prețurilor locuințelor, deoarece acestea sunt deja limita superioară vizavi de puterea de cumpărare.  Acest lucru se poate observa deja în scăderea numărului de tranzacții imobiliare.

Creșterea prețurilor pentru materialele de construcție, dar și la utilități au un impact care se simte deja pe piața imobiliară. Pentru a contracara efectele care ar putea apărea ca urmare a acestor evoluții ale costurilor asupra prețurilor, dezvoltatorii imobiliari adoptă strategii diferite astfel încât să găsească cele mai bune soluții atât pentru businessul lor, dar mai ales pentru cumpărători.